18 November 2009

Toilet Training Angah Syafi

Isnin lepas masa ambik anak2 di taska alhumairaa jumpa mak nah (owner). Mak nah kata geng2 angah syafi sumer dah settle toilet training tapi syafi tak settle2 lagi. Alamak... sian anak ummi nih.. teringat along iman dulu 2 lebih skit mmg dah settle toilet training. Waktu siang memang tak pakai pampers dah. Pastu umur 3 tahun settle pulak yg malam punya. Angah nih sebenarnya terbantut toilet training dia sebab ummi berpantang hari tu bersalin Uwais. So angah byk duduk ngan uwan.. ummi tak lah susah kan uwan utk training kan angah pergi ke tandas.. masa tu angah memang dah start toilet training di humairaa... hhmmm nampaknya ummi dah abah kena jugak lah displin kan angah utk tak pakai diaper masa kat rumah kecuali masa nak tido.. training kenalh berperingkat kan.. dah banyak kali kitorang try supaya angah tak pakai diaper. Penah satu malam tu... angah sibuk nak duduk kat abah, masa tu abah duduk kat meja PC dan angah memang tak pakai diaper masa tu.. sekali abah rasa basahhh hehehee... pastu abah bg tahu ummi syafi nih dah basah nih abis kain pelikat abah kena kencing syafi.. pastu angah syafi pun mula lah buat muka dia yg blur tu.. ummi pun pegi kat angah then tanya dia pelan2 "Syafi dah kencing ye" angah pun kata "Cing Mi", pastu ummi tanya lagi "Syafi kencing kat mana tadi" Syafi pun jawab "Cing Mi, angga Mi, angga" oooo Syafi kencing kat tangga... ish ish ish anak ummi nih.. pandai pulak dia bagi tahu kencing kat mana yeee.. masa nak terkencing tak pulak bagi tahu nak kencing... hhhmmm Syafi... Syafi...

No comments:

Post a Comment