01 March 2011

kelakonyee lah anak2 ku ini

Pagi tadi tgh sibuk nak siap nak pegi keje, sekali si uwais yg telah dimandikan n siap dgn comelnye duk kulu kilir... cam bese lah panjat katil, masuk kat area suis komputer, main botol air... pastu tetiba dia ilang. Tetiba uwais datang dgn bekas lego ijau kat tangan dia... pastu uwais pun pakai bekas lego kosong dan mula buat aksi..... " annnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnntu, annnnnntu, annnntuuuuu" sambil depang tgn dia...... hahahahahah aduiiiii anak ku sorang niiii , umi nak copek ni yang oiiii sempat lagi buat lawak yeee pepagi ni... mentang2 kita tinggal berdua je... sumer org dah pegi.... mmg lah kalau pagi ngan uwais, awal cemana pun bangun dpat kuar umah 8.30 jugak jawabnyer....

Teringat aksi angah masa besar uwais dulu... tgh2 makan tetiba angah bangun depang tangannn pastu "annnnnnttuuuu aaapiiii, annnntttuuuu aaappiiii" tergelak-gelak kitorang masa makan.... macam2 budak ni.



Along skrg sibuk dgn latihan sukan dia, tahun ni along masuk balapan... ayat along "along kena masuk lari lah miii, penat along... berkilo-kilo meter kena lariii" hahahahaha gelak lagi.... tapi ni ayat masa along baru mula latihan, sibuklah along story kawan2 yg masuk bola baling. Along cam terasa dia cam tak bagus bila tak dpt masuk bola baling (ini mesti kes geng dia ada masuk ni...) ummi pun terpaksa lah buat ayat2 saiko skit.... "masuk bola baling tak dpt lari banyak cam along, Along lari laju sebab tu lah kena masuk balapan". HHhhmmm baru lahh ilang kisah bola baling dia, kalau tak hari2 ummi kena dengar pasal bola baling ni. Tapi minggu lepas along buat kisah baru pulak, kakak TAB taska bagi tahu along dah byk hari tak nak makan nasi kat taska. Bila ummi tanya kenapa, along kata "along tak nak makan ayam, kak myra kata kalau makan ayam nanti tak blh lari" aiiiiiyaaaaa hahahaha ni nak gelak ke nak rasa tensyen.... gelak je lahhh along skrg mmglah pandai buat ayat... apa saja adalahhh ayat baru dia...

No comments:

Post a Comment